Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Wikströms släktforskning

Mormors och morfars bröllopsmiddag

I en tummad anteckningsbok som daterar sig från åren 1915-1920, när mormor var husa i olika hem i Sundsvall, återfinns en detaljerad meny över mormors och morfars bröllopsmiddag, Jag har här inte ändrat någon stavning utan skrivit av rätt upp och ner. Ibland har det varit svårt att läsa, så vissa ord har jag måst utelämna, men håll till godo!

 

 

Vad ni skola äta på vårt Bröllop
Till Supen
(Bröd) Rågbröd. Formbröd, hårt bröd
(smörgåsbord)

smör, bröd, inkokt strömming, stekt do, inlagd sill, ost, medvurst, kalfsylta, rödbetor, ommeletter med skinka.
Öl, mjölk.

Potatis o små köttbullar
Fiskrätt, helstekt sik med hollandaisesås.
Kokt av Indalsälf …
Kötträtt. Oxstek med potatis, blomkål eller ärter, gurka, lingon.
Efterrätt: Bangmangerché eller äppelkaka, glasé med jordgubbar eller Fruktpudding med biskvier eller äpplen stekta eller kokta i sockerlag, nej vi har ju ingefärspäron. Vispad grädde som ni skall be mamma skaffa billigt eller hur.
Kaffe o konjak till herrarna o enbart kaffe till Damerna samt en bricka med Punsch, visky o mycket vatten.


Middag: Kokta skinkan, potatisbullar, gula långa bönor (konserverade)


Samling kl 6 midsommafton (enl Hammet)
Först Brudskål o sedan kaffe o kakor.

Musik o sång av våra stora förmågor till exempel Lögdesen, Hägglund m fl (dans).

Musik av Br Edlund, sedan skall bruden o brudgummen o hela följet ut o marchera upp till spörvoxeln

med musik i teten till exempel Leve Sverige o mycket mera.

Roligt o vad glad jag är.

 

.

Mina anor

Farfar

Farmor

Morfar

Mormor

Emigrationen

Missing people