Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Wikströms släktforskning

19 generationer

Räknade visst fel. Eller läste fel. Eller iddes inte kolla. Det var inte 16 generationer utan 19 i farmors antavla. Och då är vi nere på 1300-talet. Inte genom min egen försorg utan tack vare andra släktforskares vedermödor. Det handlar om släkterna Bure och Grubbe. Finns massor av forskning kring dem - och stort tack ska ni ha som ägnat massor med tid åt detta. Utan er hade farmors antavla stannat betydligt tidigare.

Så är det ofta med släktforskning. Man tar hjälp av andras forskning och publicerade resultat. När det gäller kända släkter kan det finnas rätt mycket. Men många andra publicerar också sin släktforskning på nätet vilket hjälper till när man går bet. Naturligtvis bör man kolla mot primärkällorna själv. Det har jag inte gjort med Bureätten eller Grubbe. Har helt enkelt varken tid eller lust att gräva mig in i arkiven. Här förlitar jag mig helt och hållet på att övriga har gjort rätt. Och om så inte är fallet är det inte hela världen. Någon gång i framtiden ska jag nog försöka gå igenom källor lite mer systematiskt för att kolla upp det som är möjligt att kolla upp - och då pratar vi kyrkböcker och mantalslängder.

Nu är i alla fall farmors antavla redigerad. Har inte länkat fram och tillbaka mellan barn och föräldrar - vet att jag gjorde det i gamla hemsidan, men det är verkligen ett hästjobb och får vänta ett tag. Om alls det blir gjort.

 

Torsdagen den 12 november 2015 kl. 17:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2015

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

Mina anor

Farfar

Farmor

Morfar

Mormor

Emigrationen

Missing people