Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Wikströms släktforskning

Klistra in antavlor

Man kan ju tro att det är rätt enkelt att klistra in ett dokument på en hemsida, men med det system som finns här på zoomin, så är det inte bara att klistra in ett helt dokument på 41 sidor, utan det är bästa att dela upp det. Det tar en evig tid och den formattering som en gång gjordes följer inte med, så efterarbetet är rätt så arbetskrävande. Har nyss klistrat in farmors antavla. Det är 16 generationer. Mycket fetstilsmarkering, många indrag osv för att få det hela så läsvänligt som möjligt. Tror också att jag bör kolla igenom mina uppgifter, det är åtminstone fem år sedan jag la upp detta för första gången. Things can change. Och källorna - gäller de fortfarande? Eller finns det nyare forskning?

Farmors släkt är rätt häftig, där finns - förstås bönder, torpare och arbetare. Längre bak hittar vi båtsmän och soldater. Kommer vi ner på 1700-talet så finns där klockare, sockenskrivare, borgare, kyrkoherde, komminister, rådman, professor vid Uppsala universitet (nu är vi nere på 1600-talet och en bror till farmors mf mf ff mf, Anders Grubb. Han blev för övrigt adlad af Grubbens). Vidare finns där borgmästare, landsköpman, ytterligare ett par kyrkoherdar, flera underlagsmän (vad det nu var), riksdagsman och så - en ärkebiskop; Petrus Kenicius, född 1555 i Baggaböle och bror till farmors mf mf ff mf mm Anna Kenicia.

Tänk om farmor vetat! Och nog lär detta vara förklaringen till prästens ord när farmor flyttade från Husum till Bureå: "Synd, för den flickan har läshuvud".

 

Onsdagen den 11 november 2015 kl. 21:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2015

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

Mina anor

Farfar

Farmor

Morfar

Mormor

Emigrationen

Missing people